Krakovan_kuoroIn Gloriam Dei -kuoro nousee Tampere-talon lavalle Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla järjestettävässä konsertissa, jossa esiintyy myös Braxén-kuoro.

Kiovalaisen babtistiseurakunnan kuoro In Gloriam Dei on perustettu 1970-luvun puolivälissä paikallisen seurakunnan nuorten lauluryhmäksi. Ryhmä perustettiin ylistämään Jumalaa, mutta sen tarkoituksena oli myös juurruttaa nuoria seurakuntaan heille mieluisalla tavalla. Kuoron ensimmäinen johtaja oli Grigori Rahuba. Neuvostoliiton aikana kristittyjen oli lähes mahdotonta hankkia itselleen korkeakoulututkintoa. Siksi kuoron johtajilla ja kuorolaisilla oli korkeintaan opistotasoinen musiikkikoulutus. Halu hyödyntää omia lahjojaan Jumalan kunniaksi parhaalla mahdollisella tavalla oli kuitenkin valtava.

80-luvulta eteenpäin kuoro alkoi osallistua seurakunnan jumalanpalveluksiin. Kaikki toiminta tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Grigori Rahuban jälkeen kuoroa ovat johtaneet Aleksandr Krešhuk ja Benjamin Lunchenko. Kuoron nykyinen johtaja Vitaliy Grigor on toiminut tehtävässään viimeiset 24 vuotta.

Ukrainan ollessa osa Tsaarin ajan Venäjää tai II Maailman Sodan jälkeen Neuvostoliittoa kaikki parhaat muusikot ja taiteilijat antoivat panoksensa ortodoksisen kirkkomusiikin kehittämiseen. Taiteen ja uskonnollisten liikkeiden kohdatessa syntyi ainutlaatuinen tapa tehdä hengellistä, Jumalaa ylistävää musiikkia. Siksi ei olekaan ihme, että In Gloriam Dein ohjelmistossa on paljon sellaista musiikkia ortodoksisen kirkkomusiikin perinteestä, joka kuitenkin myös sopii protestanttisiin jumalanpalveluksiin. Tämän lisäksi kuoron ohjelmistoon kuuluu myös nykysäveltäjien teoksia erilaisista eurooppalaista ja amerikkalaisista musiikkityyleistä. A capella -musiikin lisäksi In Gloriam Dei laulaa musiikkityylistä riippuen myös ukrainalaisista kansallissoittimista kootun orkesterin tai muun yhtyeen säestyksellä. Tällä hetkellä kuorossa laulaa 35 – 40 henkeä, kaikki seurakunnan jäseniä.