Arvokas!

Kari Kahari

Muistan nuoruudessani kokeneeni arvottomuutta ja toivottomuutta tulevaisuuden suhteen. Profeetta Jeremia sai viestittäväksi Jumalalta hänen omaisuuskansalleen, toivottomuuden keskelle: ”…minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”  Tämän olen saanut itse kokea todeksi Jeesuksen taholta ja se on ollut erityisen rohkaiseva ja kannustava seikka elämässäni.

Evankeliumit kertovat meille siitä, miten Jeesus kohtasi erilaisia ihmisiä, jotka toiset olivat leimanneet ulkoisten seikkojen tähden Jumalan kiroamiksi tai hylkäämiksi. Juuri heille Jeesus osoitti armahtavaa rakkauttaan ja antoi heille arvon ja syyn elää.

Jeesus tahtoo, että myös me hänen seuraajinaan antaisimme aikamme ihmisille arvon ja syyn elää. Meidän jokaisen arvomme on meidän ihmisyydessämme – Jumalan luomisihmeinä ja tekoina.

Viime aikaiset erilaiset mullistukset maailmassa ja maassamme ovat toisinaan rajustikin jakaneet ihmisiä ja synnyttäneet suvaitsemattomuutta sekä tuomioherkkyyttä, mm. pakolaistaustaisia ihmisiä kohtaan. Monelle on ollut vaikea nähdä näiden ihmisten arvoa.  Raamattu kuitenkin kehottaa kohtelemaan muukalaisia hyvin ja on hyvä muistaa, että itse Jeesus oli perheineen pakolainen.  Kaiken lisäksi kuka meistä esimerkiksi on ”puhdas” suomalainen. Itsekin olen inkeriläispakolaisten perillisiä isäni puolelta.

Niinpä ARVOKAS kesäjuhlavieraamme – tervetuloa juhlimaan ja välittämään Jumalan arvonantoa juhlaväen keskuudessa, mutta myöskin juhlapaikkamme ympäristöön Tampereella!

Kari Kähäri
kesäjuhlaisäntä