Konsertit

IDA ELINA

Kesäjuhlien perjantai-iltana on luvassa upea musiikillinen elämys, kun Ida Elina saapuu kanteleineen Seinäjoelle! 

Laulaja-lauluntekijä, popkanteletar, Ida Elina on kansainvälisesti keikkaileva artisti, joka on palkittu mm. Kanteleliiton Vuoden Kansainvälistyjä -palkinnolla 2023, Evento Awards Vuoden esiintyjä- palkinnolla, Vuoden Kantele-tunnustuksella, sekä voittanut 1.kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan.

Ida Elina on yli kymmenen vuotta kestäneen taiteilijauransa aikana esiintynyt Suomen presidenttipari Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle, presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle, sekä presidentti Martti Ahtisaarelle, yritysjohtajille, poliittisille vaikuttajille sekä diplomaateille useissa eri maissa.

IDA ELINA perjantaina 7.6. klo 21.00 (B-halli, päälava)

Kuva: Ville Huuri (Huuri Creative, @huuricreative)

YHTEINEN MATKA - lastenmusiikkikonsertti

Lastenmusiikkikonsertissa lähdetään hulvattomalle matkalle – vain mielikuvitus on rajanamme. Matkaa taitetaan autolla, laivalla, junalla – kuka tietää, ehkä elefantillakin! Konsertin ohjelmisto koostuu suomalaisista lastenlauluista – uusista ja vanhoista. Tärkeintä on yhteisen laulun ja leikin riemu. Konsertti sopii kaiken ikäisille. Vaarana on, että vanhakin nuortuu! Tervetuloa mukaan!

Valkean muskaribändi

Valkean muskaribändi koostuu konkarimuusikoista, musiikkikasvatuksen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisista. Bändi on toiminut jo vuodesta 2018, siitä lähtien, kun Valkean perhemuskari aloitti toimintansa Konferenssikeskus Valkeassa. Perusmuskaritoimintaa on siivittänyt hauskat ja ilontäyteiset konserttitapahtumat. Valkean perhemuskari on tehnyt myös videoituja muskareita korona aikaan (Katso: Valkean Perhemuskari-soittolista).

YHTEINEN MATKA – LASTENMUSIIKKIKONSERTTI
lauantaina 8.6. klo 16.00 (A-halli, lastenlava)

KAMARIKUORO BRAXÉN

Kamarikuoro Braxén haluaa esittää hengellistä kamarimusiikkia taidokkaasti ja niin että kuulijalle syntyy halu kuulla lisää evankeliumin ilosanomaa. Kuoron toiminta on vuosien kuluessa laajentunut yhteiskristilliselle pohjalle. Laulajat tulevat eri seurakunnista ja yhtenä tavoitteena kuorolla onkinseurakuntien välisen yhteistyön tukeminen. 

Tällä hetkellä kuoroa johtaa Juha Törmä. 25 eri puolelta Suomea tulevaa laulajaa kokoontuu 6-7 kertaa vuodessa harjoittelemaan ja konsertoimaan. Kuorolla on jatkuvasti uusiutuvan ohjelmiston avulla tavoitteena palvella seurakuntia monipuolisesti sekä jumalanpalveluksien että konserttien muodossa.

Kuoron ohjelmisto koostuu uusista ja vanhoista hengellisistä lauluista, uusilla
kuoronjohtajamme tekemillä sovituksilla ja tuoreella ilmeellä höystettynä. Kuoron
ohjelmisto on monipuolinen sisältäen runsaasti kotimaista hengellistä musiikkia
mm. Lasse Heikkilältä, Pekka Simojoelta ja Mika Piipariselta. Suurin osa lauluista
esitetään ilman säestystä (a cappella), jolloin lauluille ja niiden sanomalle jää
runsaasti tilaa. Laulut ovat musiikillisesti vaativia niin että kokeneemmallekin
musiikin kuulijalle jää paljon kuunneltavaa.

BRAXÉN lauantaina 8.6. klo 20.00 (Törnävän kirkko)

IMMANUEL

Immanuel on Roni Samuelin (Roni Lempiäinen) ja Mikavelin (Mikael Meklin) Keravalla alkuvuodesta 2012 perustama hiphop-duo. Kaksikon debyyttialbumi ”Kilosanomaa” julkaistiin saman vuoden marraskuussa ja siitä vuosi eteenpäin ilmeistyi ”Jumalanmiehii” albumi. Yhtyeen kappaleet ovat keränneet suoratoistopalveluissa miljoonia kuuntelukertoja.

Yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista kristillisen nuorisomusiikin artisteista
julkaisi kolmannen albumin Jumanlanmiehii II syksyllä 2023.

IMMANUEL lauantaina 8.6. n. klo 22.30
Yhteinen valtakunta -tilaisuuden jälkeen (B-halli, päälava)

PENTTI HIETANEN & LASSE HEIKKILÄ

Laulaja Pentti Hietanen ja säveltäjä Lasse Heikkilä tapasivat ensimmäisen kerran opiskelupaikkansa Tampereen Konservartorion käytävillä vuonna 1985. Lasse tulkitsi Pentin salkkua koristavan CREDO -tekstin uskontunnustukseksi. Sitähän se oli, ja bändin nimi, jossa Pentti lauloi. 

Uskonveljet kokeilivat yhteistyötä Gospel Power -yhtyeen riveissä. Kahden treenikerran jälkeen ilmeni, että yhdistäminen edellyttäisi joko bändin musiikkityylin säätöä tai Pentin luopumista tietyistä äänellisistä vahvuuksistaan. Loppupäätelmänä molemmat jatkoivat erillisillä poluillaan.

Kohtaamisessa kylvettiin kuitenkin ystävyyden siemen, jota on vuosien varrella kasteltu. Ystävyyden lisäksi Lasse on tarjonnut Pentille myös laulettavaa, mm. Suomen euroviisufinaalissa 2010 sävellyksensä Il mondo è qui.

Ajatus yhteisestä levystä ehti muhia vuosikymmenen verran. Laulu ”Palaneet siivet” pidettiin alusta saakka levylle varattuna. Äänitykselle tuli tilaa vasta koronaepidemian putsattua taiteilijoiden kalenterit vuonna 2021, jolloin Pentti Hietasen levy ”Korkealla” saatiin valmiiksi.

Levytyksen jälkeen ”vanhat herrat” eivät ole sääntäilleet maratonkiertueille, vaan harvalukuiset konsertit on toteutettu juhlallisesti orkesterin säestyksellä. ”Harvinaista herkkua” kuullaan Seinäjoella, kun Pentti Hietanen ja Lasse Heikkilän orkesteri nousevat Seinäjoki-Areenan lavalle Vapaakirkon kesäjuhlien ohjelmaan kuuluvassa konsertissa

PENTTI HIETANEN & LASSE HEIKKILÄ sunnuntaina 9.6. klo 15.00 (B-halli, päälava)