Seksuaalineuvojan työssäni olen toistuvasti asiakkaideni kanssa törmännyt tietynlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin. Vuosien varrella olen kokenut, että näistä asioista on tarpeellista luennoida myös seurakunnassa. Kesäjuhlat ovat tapahtuma, joka tavoittaa uskovia laajasti ympäri Suomea, ja tässä kohtaa oli hyvä hetki ottaa seksuaalisuudesta juuri nämä aiheet esille. Seurakunta on yhteisö, jossa elää tavallisia ihmisiä tavallisine asioineen, joista seksuaalisuus on yksi.

”Kuningas Koores antoi tuoda esiin Herran temppelin esineet, jotka Nebukadnessar oli vienyt Jerusalemista ja asettanut oman jumalansa temppeliin.” Esra 1:7
”Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.” Joh. 10:10

On aika ottaa takaisin se, minkä vihollinen on varastanut ja häpäissyt ja asettanut omaan temppeliinsä. Voimme puhua aiheesta kauniisti, ja opettaa siitä myös seurakunnassa, sillä mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. Vaikenemalla luomme puhumattomuuden ilmapiirin, jossa ongelmiensa kanssa kamppailevat ihmiset eivät löydä tilaa puhua ja saada apua.

Anniina Vähälummukka, seksuaalineuvoja

Perjantaina 7.6. klo 18.00: Miehen seksuaalisuus

Entä miksi juuri miehen seksuaalisuus, miksi ei naisen? ja miksi nainen luennoi miehen seksuaalisuudesta? Olen työskennellyt miesasiakkaiden kanssa 12 vuoden ajan seksuaalineuvojana, joten aihe ei ole minulle uusi tai outo. Miehen seksuaalisuus on aihe, josta luennoidaan huomattavasti vähemmän kuin naisen seksuaalisuudesta, aihe on jossain määrin myös haastava luennoitava, ja vain harva tarttuu siihen. Naisetkin tarvitsevat tietoa miehen seksuaalisuudesta. Työssäni olen huomannut myös, että miehet hyötyvät naisnäkökulmasta miehen seksuaalisuuteen. Lähestymistapani asiaan on siis hieman erilainen kuin miehen seksuaalisuudesta luennoivalla miehellä.

Lauantaina 8.6. klo 15.30 sekä 20.00: Seksuaalisen intohimon säilyttäminen pitkässä parisuhteessa

Toinen luentoni aihe on seksuaalisen intohimon säilyttäminen pitkässä parisuhteessa. Tämä aihe on ehkä kaikkein näkyvin vastaanotollani, ja sen kääntöpuoli on seksuaalisten halujen kohtaamattomuus parisuhteessa. Suomalaiset tarvitsevat keinoja tähän tärkeään asiaan, jotta käännymme edelleen toisiamme kohti rakkaudessa. Monet kääntyvät poispäin toisistaan parisuhteessa etsimään seksuaalista täytettyä muualta tai he turhautuvat seksuaalisten halujen kohtaamattomuuteen.