Kuvassa vasemmalta Jori Kalliokuusi (rhodes), Laura Tiihonen (vocals), Pekka Virtanen (guitars), Virpi Vilponen (vocals), Marko Varis (drums) (vocals), Johanna Boedecker (vocals), Sakari Pitkäsalo (keys, sovitus) ja Jappe Vilponen (bass)

Toivon Festivaalin 2020 housebandinä toimii legendaarinen Furaha, joka tunnetaan Suomessa jo vuodesta 1985 soul-, funk- ja gospelmusiikista. Furaha aloitti aikanaan soittamalla instrumentaalimusiikkia ja on kehittynyt vuosien varrella monipuoliseksi eri tapahtumien tarpeita palvelevaksi rytmimusiikin tuottajaksi. Furahan kokoonpano vaihtuu tarvittaessa muutaman luottojäsenen välillä ja laulusolisteja lisätään tarpeen vaatiessa.

Toivon Festivaalin kokoonpanoon on saatu Furahassa aiemminkin ihmisten sydämiin laulaneet Johanna Boedecker, Laura Tiihonen ja Virpi Vilponen. Johanna vastaa laulujen sovituksista. Tällä kokoonpanolla on tehty vuosittain myös Järvenpään vapaaseurakunta Arkin juhlallinen joulukonsertti ja toimittu mm. v. 2015 Bryan Duncanin Suomen kiertueen bändinä.

Luvassa on perinteisiä hengellisiä lauluja (gospeleita) sekä uudempia lauluja osin täysin uudelleen sovitettuna. Bändin kapellimestarina toimiva Sakari Pitkäsalo on sparrannut lauluja juuri tätä tapahtumaa varten ja uskomme, että niitä sovituksia tullaan kuulemaan laajalti tapahtuman jälkeenkin. Ohjelmistossa on myös omaa tuotantoa, Jori Kalliokuusen tekemää tuotantoa sekä Johannan tekemä laulu.

”Oli mahtava haaste miettiä oman kirkkokuntamme tapahtumaan sopiva musiikki. Olen itse rytmimusiikin ystävä ja kaipaan lauluilta useasti voimakasta tunnetta, kontrastia, uutta lähestymiskulmaa, jotakin koukkua ja sen lisäksi sanomaa, mikä palvelee tapahtumaa. Tämän laulajakaartin tekemisistä saan monesti kylmiä väreitä, niin huikeaa on osaaminen ja heittäytyminen! Samoin bändin ymmärrys musiikista ja yhdessä tekemisestä on upeaa. Olen etuoikeutettu, kun saan olla tässä ryhmässä mukana ja saamme palvella juhlia! Toivon, että tämä kaikki välittyy myös TV -ruutuihin” tuottaja Jappe Vilponen summaa.