Toivon Talk lähetetään TV7 kanavalla ti 23.6.- su 28.6.2020 klo 20.30. Se on keskusteluohjelma, jossa pureudutaan puolen tunnin ajaksi joka ilta mielenkiintoiseen teemaan. Iltaa juontaa Suvi Kankkunen Suomen teologiselta opistolta. Vieraiksi on pyydetty illan aiheen asiantuntijoita.

Toivon leviäminen – Tämän illan keskusteluissa paneudutaan uusien seurakuntien perustamiseen. Pohditaan sitä, mikä on tilanne Suomessa, mistä löytyy tämän ajan uusien seurakuntien perustajat ja miksi tämä on niin tärkeää. Illan vieraana on mm. Espoon vapaaseurakunnan perustaja ja RoihuSuomi valtakunnallisen seurakuntien istuttamiseen keskittyvän liikkeen alulle panija Kenno Leier.

Toivon teologia – Tämän keskustelun painopisteenä on toivon näkökulmia teologian valossa. Tästä aiheesta vieraaksi on tulossa Suomen teologisesta opistosta teologian tohtori Tommi Karjalainen ja Espoon vapaaseurakunnan pastori Tero Koskinen.

Toivon lähettiläs – Illan teema vie meidät tämän päivän lähetystyön näkymiin ja kristittyjen varustamiseen Jeesuksen antaman tehtävän toteuttamisessa. Illan vieraina ovat mm. Henri Hermunenja Henna Saarinen. Henri on ollut luomassa Legacy – uuden sukupolven lähetysilmiötä, jonka kautta vuonna 2021 on tavoitteena lähettää yli 500 suomalaista lähetysaktioihin. Henna on taas perustanut Tulisielu-raamattukoulun ja -konferenssin, johon on osallistunut satoja nuoria aikuisia. 

Toivon diakonia: Diakoniatyöllä on vahva perusta Suomen Vapaakirkossa ViaDia ry:n kautta. Aihe on erittäin ajankohtainen ja tästä teemasta keskustelevat ViaDia ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Kautto ja Helsingin ViaDia ry:n levähdyspaikka hankkeen työntekijä Sofia Rekis

Toivon kutsumus: Jumala on kutsunut meitä tavallisia ihmisiä tavattoman suureen tehtävään. Kutsun merkityksestä omassa elämässä on keskustelemassa mm. kielitieteilijä Juha Yliniemi ja opinto-ohjaaja Tiina Rintala

Toivon tulevaisuus: Seurakunnan tehtävänä on välittää toivon sanomaa lapsille ja nuorille. Tämä voi toteutua myös kummilapsityön kautta. Tästä aiheesta ovat keskustelemassa pastori Paulus Rissanen Vantaan vapaaseurakunnasta ja Pirjo Knuuttila Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry:stä ja nuori aikuinen Emma Hietamäki Tampereelta.